Tervetuloa

Tervetuloa

Tuesday, July 31, 2012

Avunhuuto

Sitä on taas aikaa vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Kesä ja loma. No loma ainakin lapsilla. Mukavaa on ollut, kun ei ole iltaisin tarvinnut mennä ravia - kotiin, ruokaa, läksyjä, iltatoimet, nukkumaan - vaan aikaa on jäänyt puuhailla kesämukavia. Lämpötilat ovat olleet 40 asteen molemmin puolin, niin mukavan lämmintä. Vesipuiston kausikortit ovat olleet kovassa käytössä, samoin kuntosalin uima-allas. Oma ruhtinaallinen yhden (1) viikon kesäloma alkaa tämän viikon jälkeen. Kertyneen vuosiloman pari muuta päivää kuluvatkin sitten joulun ja kiitospäivän aikaan, kun koulut ovat kiinni. Kyllä sitä kaikkeen tottuu.

Tässä päivänä eräänä sain sähköpostia ystävältäni. Olen Lontoossa perheeni kanssa, meidät mukiloitiin, nyt on rahat loppu ja apua tarvitaan, kuului viesti. Vastahan sitä eilen nähtiin, missä välissä sinä sinne ehdit, ihmettelin. Sitten epäilys heräsi. Tekstiviesti selvitti asian: sekä sähköpostiin että facebookiin oli hakkeroitu. Tuli varsin mielenkiintoisia postauksia ja meilejä! Asiasta kuitenkin selvittiin, eikä rahallista apuakaan tarvittu. Omatkin salasanat tarvitsevat päivitystä...

Tämä tarina ei kuitenkaan ollut tämä blogin aiheena. Aasinsilta, sanoisin. Nimittäin nyt tarvitsisin kovasti teidän, rakkaat lukijat, apuanne. En ole kerjuulle vielä joutunut, eikä tämä ole mikään rahanhankintayritys. Kyseessä on erään ystäväni auttaminen. Hänellä on ollut vähän siipi maassa, elämässä monenmoista mutkaa. Ihmisen mieli on siitä mielenkiintoinen, että masennuksen syövereistä joskus kumpuaa taiteellisia teoksia, ja tässä tapauksessa kyseessä on runo. Allekirjoittanut joutuu tunnustamaan, että on ehkä saattanut toimia runoilijalle eräänlaisena innoituksen lähteenä. Runo julkaistiin tänään Best New Poem -sivulla päivän parhaana runona, jossa vuoden parhaat runot saavat palkinnon. Olisin kovin kiitollinen, jos auttaisitte ystävääni piristymään käymällä lukemassa runon, tykkäämällä siitä ja ehkäpä kirjoittamalla kommenttejanne. Tiedän, että se olisi runoilijalle kullanarvoista.

Best New Poems

Rakkaudella,
Äiti

No comments:

Post a Comment